Jag har läst en del om transsexuella på sistone, och fått en slags större inblick i transfrågor. Jag har också sett hur transfober argumenterar. Många av deras argument känner jag igen från när folk stör sig på teriantroper och otherkin. Nu vet jag också att transpersoner sällan vill bli förknippade med konstiga människor som identifierar sig som annat än människa. Men låt oss bara gå igenom argumenten.

Trans Therian
Man är född som antingen man eller kvinna, och du borde acceptera det. Du är född som människa, inget annat, och borde acceptera det.
Du behöver inte byta kön bara för att bryta ur din medfödda könsroll. Du behöver inte låtsas vara ett annat djur för att vara lite djurisk.
Om det nu är medfött och naturligt att vara transsexuell, hur kommer det sig att det finns långt fler MtF än FtM? Om det nu är medfött och naturligt att vara teriantrop, hur kommer det sig att finns långt fler vargar och tigrar än exempelvis grodor och fiskar?
Du är bara pervers. Du är bara tokig.
Konstigt att ni verkar öka i antal, är det inte bara en trend? Konstigt att ni verkar öka i antal, är det inte bara en trend?
Om de där personerna verkligen är kvinnor i manskropp, varför måste de då träna sig i att verka kvinnliga? Borde inte det komma av sig självt, om de talar sanning? Om du verkligen är delvis varg, hur kommer det sig att du lever i ett hus och skriver på ett tangentbord?

Vissa av frågorna är intressanta, men finns inget svar på. Andra kommentarer visar ofta på att man inte förstått vad det handlar om, helt enkelt. Det finns en såklart en stor skillnad i frågor som handlar om kön och frågor som handlar om art. Men att folk i grunden använder samma sorts tänkande, oavsett vad det är för slags ”onaturligheter” som diskuteras, är något som man kan lägga märke till.

/ Susitar